Sfaturi si ideiPasi de urmat intr-un proiect de amenajare
design interior bucuresti

Pasi de urmat intr-un proiect de amenajare

Care sunt principalii pasi de urmat intr-un proiect de design interior?

Daca ai in plan un proiect de amenajare pentru care iti doresti rezultate spectaculoase insa nu dispui de timp si suficiente cunostinte tehnice pentru alegerea materialelor si nu ai inspiratie pentru designul acestuia, cea mai buna alegere este contactarea unui designer de interior.

 Un designer calificat, care detine studii de specialitate si experienta in domeniu iti poate crea un interior remarcabil, printr-o amenajare interioara de calitate, deoarece cunostintele sale ii ofera abilitatile de care e nevoie pentru a transforma un spatiu in ceva util, confortabil si placut. Te poate ajuta sa faci cele mai bune alegeri pentru tine, atat in ceea ce priveste materialele si finisajele potrivite cat si cromatica, stilul preferat si iluminarea, tinand cont atat de cerintele si nevoile tale, cat si de bugetul alocat.

    Este foarte important ca un designer de interior sa iti fie alaturi pana la finalizarea proiectului, nu doar sa iti creeze randarile 3D. Asadar, acesta trebuie sa te ghideze sau sa te insoteasca atunci cand se face propunerea si selectia materialelor si finisajelor, si ideal ar fi sa le poti gasi pe toate intr-un singur loc, deoarece, astfel, vei castiga foarte mult timp. Ca atare, alege un designer de interior care detine un showroom dedicat pentru amenajari interioare in care sunt expuse toate materialele necesare.

Pasii de urmat in colaborarea cu un designer de interior:

1. Discutie preliminara:

La prima discutie se stabilesc stilul si cromatica dorita, dar mai ales nevoile beneficiarului. De obicei designerul solicita de la acesta cateva poze inspirationale pentru a isi face o idee mai ampla asupra cerintelor sale.

2. Masuratori si constatare:

Dupa discutia preliminara, care poate avea loc chiar in spatiul care urmeaza a fi amenajat, designerul de interior va trebui sa masoare intreg spatiul. Exista si cazuri in care clientul ii poate trimite acestuia un RLV, insa, cu siguranta va fi nevoie de cateva masuratori mai detaliate care de cele mai multe ori nu se regasesc pe acel plan (inaltime parapet ferestre; distanta de la perete la fereastra sau la usa, etc)

3. Ofertare:

Pentru emiterea unei oferte de pret de design interior se pot lua in calcul mai multe criterii, cum ar fi: suprafata spatiului, complexitatea proiectului, timpul acordat proiectului, situatii in care beneficiarul are nevoie doar de imagini 3D , excluzandu-se urmarirea santierului.

4. Semnarea contractului::

In cazul in care clientul a acceptat oferta, urmeaza semnarea unui contract de colaborare unde vor fi specificate: termenul de executie al lucrarilor, stabilit de comun acord intre client si arhitect, numarul de modificari in proiect pe care clientul il are la dispozitie si care este inclus in oferta acceptata, numarul de vizite pe santier inclus in oferta Semnarea contractului reprezinta punctul demararii proiectului.

5. Propunerea planului 2D mobilat:

Designerul pregateste cel putin o varianta de mobilare a spatiului, vazuta de sus si o prezinta beneficiarului. Aceasta nu are ca scop doar mobilarea, ci si prezentarea circulatiilor si a functionalitatii spatiului, fiind cea mai importanta parte a proiectului. Atunci cand alegi sa lucrezi cu un designer de interior, acesta poate veni in ajutorul tau inclusiv cu reconfigurarea spatiului prin demolarea sau modificarea unor pereti, venind la schimb cu o solutie optima pentru nevoile tale.

6. Alegerea materialelor

In aceasta etapa se prezinta beneficiarului o serie de compozitii de culori si finisaje pe care urmeaza sa le aplice in proiect. Aceasta discutie va avea loc la show-room, astfel putem prezenta mai multe variante de materiale.

design interior apartament designer de interior bucuresti

7. Propunere de amenajare (randare 3D):

Pentru ilustrarea celor enumerate mai sus, designerul vine cu o propunere de imagini 3D cu ajutorul carora beneficiarul poate vizualiza intreg spatiul inca dinaintea inceperii lucrarilor de santier

8. Predare planuri, schite tehnice, deviz de materiale:

Dupa acceptarea de catre beneficiar a propunerii de amenajare in urma vizualizarii randarilor 3D, urmatorul pas pe care il urmeaza designerul de interior este predarea schitelor tehnice din aceasta faza, care constau in: • Planurile instalatiilor electrice si sanitare, cu toate cotele si detaliile aferente – care merg catre echipa de executie de pe santier; • Schitele tehnice si detaliile de executie ale mobilierului – se transmite producatorului de mobilier selectat; • Lista cu decoratiunile inserate in proiect – se preda, la cerere, beneficiarului si contine obiectele si decoratiunile care s-au folosit in proiect, dar si cu materiale si suprafetele specifice;

9. Achizitia materialelor:

Achizitia materialelor necesare demararii executiei proiectului presupune accesarea retelei de furnizori propusa de catre designer, iar aici, un mare avantaj il va avea acel designer care ii poate procura benefeciarului tot ce este necesar pentru bunul mers al lucrarilor. Cosy Cactus Studio prezinta acest atu in fata altor designeri de pe piata, deoarece detine o retea foarte vasta de colaboratori si poate oferi doar produse de inalta calitate, cu certificari de conformitate.

10. Consultanta tehnica si urmarire santier:

Pentru ca proiectul sa se respecte, prezenta designerului in santier si verificarea etapelor executiei sunt necesare si importante. In orice amenajare se poate intampla sa apara pe parcurs mici modificari si interventii asupra proiectului initial, de aceea, designerul va supraveghea atent evolutia lucrarilor si va informa beneficiarul despre fiecare schimbare. Desemenea, echipa de executie va beneficia de consultanta tehnica acolo unde este necesar, astfel incat rezultatul final sa fie fara cusur, asa cum s-a dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *